Brownie fasolowo-buraczane

Ciasto, które tak naprawdę z brownie ma nie wiele wspólnego – jedynie kolor :). Jednak jest tak pyszne a za razem łatwe w wykonaniu, że jest moim numerem jeden.

Składniki:

# 450 g ugotowanej czerwonej fasoli

# 300 g buraka gotowanego

# 1 szklanka mixu daktyli i rodzynek

# 1 czubata miarka białka karmelowego Raw Sport , które znajdziesz tutaj: https://silaroslin.pl/pl/p/Bialko-weganskie-RAW-SPORT-Repair-BCAA-1kg/110

# 3 łyżki masła orzechowego Primavica Active

# 3 łyżki powideł strzeleckim bez cukru

# 1/2 szklanki karobu

# 1/2 czekolady gorzkiej 80%

# 100 ml mleka sojowego bez cukru

+ speedcook – urządzenie do zadań specjalnych

Przygotowanie:

Owoce suszone zalać wrzątkiem na 20 min, po tym czasie odcedzić i zmiksować do jednolitej konsystencji. Fasolę, buraka, białko, zmiksowane owoce, masło, powidła, karob zmiksować na jednolitą masę. Jeśli używanie speedcooka – obroty 8 czas 20 sekund.  Blaszkę (u mnie do tarty) wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę. Ciasto piec w 180 stop. 45 min z termoobiegiem.

Po przestudzeniu posmarować ciasto czekoladą rozpuszczoną z mlekiem w kąpieli wodnej..

Smacznego!

Comments are closed.